<3 Asiakastarinoita <3

2022 keväällä mun pitkä-aikainen aktiiviharrastus loppui mun osalta vähän yllättäen. Sen jälkeen mun kiinnostus/kekseliäisyys liikkumiseen lopahti, kun ei ollu selkeitä tavotteita ja ohjattuja, säännöllisiä treenejä.

Kesä meni alakuloisissa tunnelmissa, herkutellen ja lasten kans hengaillen, ei isompia harrastellen, kuin lasten ehdoilla. Syksyllä -22 suunniteltu töihin paluu hoitovapailta alkoi läheneen ja sopivasti siihen liittyen tulikin kontrolli-työterkkariaika. Siellä tuli sanomista veri-arvoista ja painosta, jonka tiedostin nousseen vähän liiaksi. Hetken tätä masisteltua ja mietittyä päätin, että hitto vie akka, nyt niskasta kiinni ja ryhtiliike.

Koin, että eniten tarvin apua ruokailuiden järkeistämiseen ja liikunnan ilon uudelleen löytämiseen. Painon putoaminen siinä sivussa ois vaan positiivista ekstraa. Sitte somessa silmien eteen sattu Matleena ja uteliaisuus heräs oikeasti. 

Mietin ja pähkäsin, tohinko, kehtaanko, voinko ottaa yhteyttä häneen. "Eihän mulla ees oo mitenkää isoja ongelmia ja mää nyt oon vaan tämmönen", otin kuitenki "riskin" ja laitoin hänelle viestiä.

Soiteltiin se eka konsultaatio ja vieläki mietin asiaa. Matleena sitten sanoi SEN lauseen "jos ei nyt, nii millon sitte? Ei ehkä ikinä" ja sillon joku klikkas oikein mun päässä, että niimpä. Marraskuussa -22 lähin Matleenan valmennukseen, enkä oo katunut. 

Heti ekalla tapaamisella Matleena sai musta irti semmosia juttuja, joita en ollu oikeastaan kellekään avannu. Hävetti olla se itkuinen ihmismöykky siinä jumppamaton reunalla, mutta tuntu ihanalta, että hän otti mut niin lämpimästi vastaan ja antoi olon, että ei oo mitään hävettävää.

Tavoitteina mulla oli sillon vaan päästä alkuun ja saada itseluottamusta takasin ja ehkä vähän sitä painoakin pois, hyvää fiilistä kroppaan ja voimaa arkeen ja elämään. 

Pikkuhiljaa, askel askeleelta se liikkumisen ilo ja nautinto alkoi taas hiipiä elämään. Samaa tahtia koheni myös itsetunto ja parempi fiilis elämästä kaiken kaikkiaan. Kymmenisen kuukautta yhteistä matkaa tuli tällä erää Matleenan kanssa, välillä on ollu karikkoja ja takapakkeja, mutta, vihdoin voin sanoa ja sanoinkin Matleenalle monta kertaa, että mä voin hyvin ja uskallan paljon rohkeammin olla oma ihteni ja vaatia jotain välillä myös itelleni. 

Paino ei oo juurikaan laskenut, tai en oikiastaan ees tiiä, en oo käyny puntarilla aikoihin. Tärkeintä on että kropassa on hyvä olo ja peilistä kahtoo oikeastaan jopa vuosien tauon jälkeen takaisin tyyppi, joka ei enää oo sitä mieltä, että kaikki mussa on p*skaa. Matka jatkuu ja mä ootan mielenkiinnolla, mitä sillä on mulle vielä annettavana Todennäköistä on, että vielä palaan Matleenan valmennuksiin, kun tässä välissä teen hetken töitä itsekseni.

 Huomaan tätä kirjoittaessani, että mulle tärkein muutos on tapahtunu mun pään sisällä. Luottamus siihen, että mä osaan, mä pystyn ja jaksan on yks parhaista asioista, mitä oon saanut tästä valmennuksesta ja uskallus avata omaa ihtiä myös muille on kasvanut. 

Matleenaa voin sydämestäni suositella valmentajaksesi, kun haluat muutosta suhteessa omaan itseesi, itsevarmuutta ja rohkeutta.

Valmentajana Matleena on kannustava, johdonmukainen ja reilu, mutta myös napakka, "nyt tehään eikä vaan meinata". Sillon kun ite oot jo varma, että nyt ei enää jaksa tai nuo painot jo hirvittää, Matleena sai ainakin musta irti piilossa olleet powerit <3

- Jenni, valmennus 10kk


Aloin seuraamaan Matleenan Instagram tiliä muutettuani Kärsämäelle. Kiinnostuksen herätti aitous ja hänen oma onnistuminen elämäntapamuutoksessa. Syksyllä 2023 minulle tuli mahdollisuus lähteä mukaan Matleenan valmennukseen ja käytin tilaisuuden hyväksi. Aluksi mietin kaikki mahdolliset tekosyyt miksi valmennus ei voisi olla minua varten tai minulle sopiva, mutta Matleenalta löytyi vastaus kaikkeen ja hyvä niin, sillä valmennukseen lähteminen oli yksi parhaista päätöksistä mitä olen tehnyt.

 
Oon ehtinyt olla monissa eri valmennuksissa mukana, mutta kaikki on lopahtaneet heti alussa siihen, että treenit on liian raskaita tai syöminen liian rajoitettua. Matleenan valmennuksessa kumpikaan ei ollut esteenä valmennuksen jatkamiselle.

Treenejä muokattiin valmennuksen aikana tietyin väliajoin, myös reseptit vaihtelivat ja Matleena kysyi aina mieltymyksiä ruokailun suhteen ja hän kyllä laittoi aina sopivat reseptit! Ruoat ja määrät oli täyttäviä ja suunniteltu säännöllisiksi aterioiksi. Itse kaipasin eniten apua säännölliseen ateriarytmiin ja annoskokoihin.

Valmennuksen aikana opin löytämään liikunnan ilon ja itselle mieluisen tavan liikkua, tämä olikin yksi suurimmista tavoitteista valmennuksen suhteen! Treenit olivat monipuolisia ja Matleena otti hyvin huomioon omat toiveet treenien suhteen. Mikäli jokin liike oli alkuun liian raskas, siihen löydettiin aina jokin ratkaisu, yleensä liike vaihdettiin johonkin toiseen vastaavanlaiseen joka vaikuttaa samaan lihakseen. Matleena opetti myös sen, että pienikin treeni auttaa, kunhan sitä tekee säännöllisesti, pääasia että edes yrittää. Monesti mietin että kirjaisin treenit sovellukseen paremmin kuin mitä sain tehtyä, mutta en siinä tilanteessa olisi huijannut muita kuin itseäni.
Voin suositella 100% hyvällä omallatunnolla Matleenan palveluita ja valmennuksia ihan jokaiselle, joka on miettinyt pysyvää muutosta elämään.

Valmennuksessa parasta on ollut räätälöidyt ruokavaliot ja treenit ja jatkuva valmentajan tuki. Matleenalta pystyi missä tahansa vaiheessa kysymään mistä tahansa valmennukseen liittyvästä asiasta, ruokavalion soveltamisesta tai melkeinpä asiasta kuin asiasta ja aina tuli vastaus. Ilman Matleenaa olisin luovuttanut syksyn vaikeina aikoina heti, mutta hän jaksoi AINA tsempata! 


- Nainen, valmennus 6kk

Lähdin Matleenan valmennnukseen, kun synnytyksestä oli n. 4 kk. Täysimetin vauvaani ja olin aloittanut liikunnan synnytyksen jälkeen hiljalleen kävelylenkeillä. Synnytyksen jälkeen huomasin, että nälkäkiukut ja yleisesti ärtyneisyys lisääntyivät, sekä liikkumisesta tuli "pakkopullaa". En jaksanut touhuta normaalisti lasten kanssa. 

Olen jo monta vuotta jojoillut painoni kanssa ja päähäni oli iskostunut ajatus, että hiilarit on pahasta ja liikunnalla kompsensoin omaa syömistäni. Toisin sanoen podin huonoa omaatuntoa syömisestä ja lievitin sitä liikkumalla liikaa. 

Toivoin Matleenalta apua löytääkseni tasapainon syömisen, liikunnan ja levon suhteen.
Valmennuksen aikana opin syömään riittävästi ja ruokavalioni monipuolistui, enää en pode huonoa omaatuntoa syömisestä ja herkuttelusta! 

Matleenan treeniohjeilla sain aloitettua lihaskuntoharjoittelun turvallisesti ja erityisesti toivoin keskivartalon hallintaa tukevia harjoitteita. Nyt 3 kuukauden jälkeen keskivartalon tukeni on parantunut huomattavasti.

Kaiken kaikkiaan valmennuksen jälkeen minulla on todella paljon enemmän energiaa, osaan pitää lepopäiviä ja itsetuntoni on parempi kuin vuosiin! En todellakaan aio palata entiseen kärttyiseen minääni.

Suosittelen valmennusta kaikille, jotka kamppailee samojen asioiden kanssa kuin minä. Ainakin minulle valmennus oli jokaisen euron arvoinen. Treenit on helppoja tehdä kotona tai salilla, ruokavalio-ohjeet oli selkeät ja annokset kootaan ilman puntaria.

 
Kiitos Matleena <3

- Nainen, 3kk valmennus


Aloittaessani valmennuksen olin todella väsynyt kotiäiti, jonka päivät ja illat kuluivat sohvalla napostellen. Liikuin lenkkeillen muutaman kerran viikossa, en säännöllisesti ja usein liikunnan innon selätti sohva ja herkut, tai se, että oli jo valmiiksi pahaolo syötyjen herkkujen takia. 

Halusin muutosta vireistilaani, jaksamiseeni ja sitä myöden myös painoa vähemmäksi. Tarvitsin tukea ja apua napostelun ja tunnesyömisen kontrollointiin, apua siihen miten käsitellä tunteita paremmalla tavalla ja miten koko päivän ateriat koostetaan oikein, jotta iltaisin ei olisi aina "nälkä".

Valmennuksen aikana opin tunnistamaan ja käsittelemään tunteita paremmin, napostelu ja tunnesyöminen väheni huomattavasti. Käteen jäi itselle sopiva ateriarytmi, tieto ja taito koostaa ateriat tärkeistä hyvistä raaka-aineista. 

Opin, että joustavuudella saavutan tavoitteeni paremmin, kuin kielloilla ja suurilla rajoituksilla. Tärkeimpänä ja isoinpana asiana opin luottamaan ja uskomaan itseeni.

Minä tarvitsin avuksi lämpimästi kohtaavan valmentajan, valmentajan jota aidosti kiinnosti, joka antoi neuvoja ja ohjeita ymmärtäen lähtökohdat, joista oltiin lähdetty ja tämän kaiken sain ja enemmänkin. 

Minun ei koskaan tarvinnut pelätä valmentajan reaktiota siitä miten viikko oli mennyt, pystyin avoimesti kertomaan todellisen viikon kulun. Aina valmentaja löysi sieltä omasta mielestä surkean viikon keskeltä jotain hyvää, johon tartuttiin. Tämä loi uskoa tulevaan ja ylläpiti motivaatiota.

 
Valmennuksen lopusta on nyt n. 6kk aikaa ja edelleen opit ovat mukana, liikunnan ilo ja halu kehittyä ovat säilyneet matkassa mukana, vastoinkäymiset eivät enää tunnu niin suurilta kuin aikana ennen valmennukseen lähtöä.

Ennen palasin dieetin tms jälkeen takaisin vanhoihin tapoihin, nykyään lipsuesssni vanhoihin tapoihin nopeasti alan pyrkimään takaisin elämäntaparemontin aikana muofostamaani uuteen tapaan! Ja se jos jokin on ollut mun elämän mullistava tekijä, tiedän, ettei enää ole paluuta vanhaan sillä mieli ja kroppa haluaa kohti uutta ja vieläkin parempaa <3

- Mari, valmennus 6kk

Saatuani toisen lapsen tiesin, että haluan lähteä Matleenan valmennukseen pikaisesti jotta saan synnytyksestä palautumisen käyntiin. 

Matleenan ihastuttava,sympaattinen sali oli jo aiemmin tuttu ja olin aikaisemmin ollut valmennuksessa hieman eri elämäntilanteessa. Tällä kertaa valmennus oli maltillinen jottei imetys häiriinny. 

Parasta siinä oli kotitreeniohjeet jotka oli helppo ajoittaa vauvan päiväunirytmiin ja onnistui se treenaaminen myös vauva lisäpainona.

Hyvää valmennuksessa oli myös se, että ruokavalio muokataan itselle sopivaksi. Pystyin siis jatkamaan kotimaisen ruuan suosimista eikä yletön avokaadojen tai minkään muunkaan ruoka-aineen suosiminen ollut tarpeen.

Vauvan syntymästä on nyt alle vuosi aikaa ja olen todella onnellinen että keho kestää jo pientä hölkkää sekä hyppyjä. Jokainen joka on synnyttänyt alateitse tietää ettei se ole ihan itsestäänselvä asia. 

Vahvistunut keho antaa varmuutta jotta uskaltaa lähteä kokeilemaan myös uudempia lajeja.

Matleena on valmentajana kannustava ja näkee hyviä askeleita myös huonommissa päivissä/viikoissa. Mitään pikadiettejä ei ole luvassa, mutta pieniä parannuksia sopivina annoksina.

- Nainen, valmennus 3kk


Kiinnostuin valmennuksesta koska koin että kaipasin apua ja keinoja kehosuhteen tervehdyttämisessä sekä lempeyttä sisäiseen puheeseen itseä kohtaan. Halusin myös tuoda syömishäiriötä esiin, jotta häpeä sen ympärillä pienenisi yleisesti sekä itseltäni. 

Konkreettiset ohjelmat kuntosalille ja kotitreeniin toivat kaivattua "teen oikein" tunnetta treenaamiseen, tosin ihan hirveästi en valmennuksen aikana ole treenannut. Sairasteluiden sekä jalan kipuilun yms. takia. Siitä onkin herännyt itselle pysäyttäviä ajatuksia ja olen huomannut entistä selkeämmin että olen itse itselleni se armottomin valmentaja. 

Matleenan tehtävä onkin ollut tuoda sitä lempeyttä ja pienten askeleiden merkitystä näkyville. Tavoitteiden ei tarvitse aina olla sitä että kuinka paljon treenaa viikossa tai minkä verran kaloreita syö, niinkuin kaikissa entisissä dieeteissä valmennuksissa on ollut. Nyt mun piti oikeasti opetella ajattelemaan ja tekemään toisin. 

Siinä Matleena on ollut todella loistava, huomasin oikein kun jonkun viikon raportissa kirjoitin että en olekaan treenannut kyseisellä viikolla ja avasin palautteen pelonsekaisin tuntein että nyt tulee "huutia", mutta ei lempeää ja kuitenkin eteenpäin vievää palautetta ja muistutusta siitä että ota tälle viikolle jokin mahdollisimman pieni tavoite. Ja niinhän mä harjoittelin esimerkiksi vedenjuonnin lisääminen oli "helppo" pieni tavoite. 

Suurin saavutus tässä valmennuksessa on mulle ollut tuo havahtuminen siitä itseni ankaruudesta itseä kohtaan, tai siis se kuinka kokonaisvaltaista se todella on. Tästä valmennuksesta sain valmentajalta esimerkkiä lempeämmästä suhtautumisesta itseä kohtaan ja keinoja kuinka jatkaa tätä matkaa pienin askelin. Sain myös tehtäviä joiden avulla voin pohtia isompaa kokonaisuutta, arvoja, motivaatiota yms. 

Toinen "käteen jäävä" asia on ollut pienet onnistumisen tunteet ja pieni ajatus siitä että ehkä minäkin voin onnistua ja saavuttaa tavoitteita. Voisin suositella vastaavaa valmennusta ihan kenelle vaan joka kaipaa valmentajan tukea, koska valmennus on selvästi yksilöllinen ja treenit, ohjeet ja palautteet olivat juuri minulle, eikä mitään yleisiä. 

Joten jos kaipaat lempeää, osaavaa, monipuolista ja kannustavaa valmentajaa niin voin Matleenaa suositella.  

- Nainen, valmennus 4kk


Ennen kuntosali oli mulle se paikka missä pyrin saamaan tuloksia mahdollisimman nopeasti ja isoilla painoilla. Ja se tulos minkä perässä menin oli painon pudotus.
Hirvitti lähteä valmennukseen mukaan, pelotti että kyenkö sitoutumaan ohjelmaan, syömistottumusten muutoksiin ja tuleeko salilla käymisestä taas se hirviö jossa vain rääkkään itteäni.


Mutta oon niin onnellinen että uskalsin lähteä tähän mukaan. Matleena otti heti alusta alkaen huomioon mun syömishäiriötaustan ja tavoitteet saada synnytyksen jälkeen turvallisesti lihasvoimaa takaisin.

 Nyt mun ateriarytmistä on tullut säännöllinen ja se on muuttunut rutiiniksi. Oma kehonkuva on myös huomattavasti positiivisempi mitä se oli ennen. Oon saanut vaihtuvien treenien myötä kroppaan voimaa ja lihasta, minkä myötä myös nivelkivut on helpottaneet. On ihanaa että mulla on valmentaja kuka valaa uskoa sillon kun itestä tuntuu ettet oo saanu mitään aikaan.

 
Nyt tätä valmennus matkaa on n. 4 kk takana, mutta ero entiseen on jo nyt merkittävä.En malta odottaa mitä kaikkea me saadaan vielä yhdessä aikaan! 


- Nainen, valmennus 3+6kk 

© 2024 Liikunnan ilo Tmi Myllykoski. 92620 Siikalatva, Piippola
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!